Køreskole » Generhvervelse » Generhvervelse kørekort og orienterende prøver

Generhvervelse

Generhvervelse kørekort og orienterende prøver

Generhvervelse af kørekort og orienterende køreprøve.
 
A. Generhvervelse vil sige at dit kørekort er ubetinget frakendt, og at du ikke har et kørekort nu. Du skal bestå en køreprøve, for at få det igen.
B. Orienterende køreprøve vil sige at dit kørekort er betinget frakendt, du har det stadigvæk, men skal bestå en køreprøve inden 6 måneder.
 
En køreprøve vil sige at du skal bestå en teoretisk og en praktisk prøve. Det der er omtalt på denne side er gældende for personer, der har haft kørekort i mere end 3 år ved forseelsen. Ellers skal du gå til siden særligkørerundervisning.
 
Det er vigtigt at du får papirgangen i orden, så du ikke skal rende forgæves på Borgerservice. Så følg ned stående:
 
A.    Generhvervelse: Du kan gå på Borgerservice 4 – 5 måneder før din frakendelse udløber og ansøge om at generhvervelse af kørekortet. På borgerservice udfylder du en ansøgning om kørekort, du skal medbringe pasfoto samt pas. Borgerservice sender den så til Politiet, til videre godkendelse. Du vil så modtage den med posten fra Politiet. Når du har det, ringer du til Tip Top Trafik på 35 36 35 36  og så vi tjekker om den er i orden. Det sker ofte, at der er fejl i godkendelsen. Du kan gå til teoriprøve, 3 måneder før frakendelses tiden udløber og praktisk prøve 1 måned før. Du vil så få tilsendt dit kørekort.
 
A/T – Kursus: Har der været alkohol indblandet i frakendelsen, skal du deltage i et A/T – kursus. Kurset Alkohol og Trafik  består af 4 moduler af  2,5 times varighed. Kursusprisen ligger typisk på 2500.00 kr. Den bedste måde at finde et kursus der passer dig med tid og sted, er at google det. Når du har dit kursusbevis, skal du gå til Borgerservice og få stemplet det ind i din ansøgning om kørekort, så er du klar til at gå til teoriprøve.
 
B.    Orienterende køreprøve: Når du har vedtaget Politiets skrivelse, om at du skal til en orienterende køreprøve skal du gå på Borgerservice og udfylde en ansøgning, du skal huske at tage dit kørekort, og  brevet fra Politiet med. Du kan, når du er på Borgerservice beramme den teoretiske prøve, eller du kan kontakte Tip Top Trafik på 35 36 35 36, så berammer vi din teoriprøve. Ved en orienterende prøve skal teoretisk og praktiskprøve være bestået første gang, ellers beholder Politiet dit kørekort til du er bestået.    
 
Teoriprøve: En teoriprøve består af 25 billeder, hvor der kan være op til 4 svar til hvert enkelt billede. Der må være fejl i 5 billeder. Er der mere end fem fejl, er prøven ikke bestået. Der afholdes teoriprøver i alle Politikredse og man kan selv vælge hvor det er, husk at få adressen ved bestilling så du kommer det rigtige sted hen. Afsæt en times tid. Læs vores vedlagte materiale ”

Du begynder at køre når vi ved hvor og hvornår du skal til prøve, du bedes første gang du har kørelektion have læst den tekniksedel du har fået udleveret, så du kan blive overhørt i stoffet som man skal kunne til selve prøven. Typisk har man 1 - 2 kørelektioner inden prøven, men dette bedømmer du sammen med kørelæren.
 
Praktiskprøve: Til praktiskprøve har Politiet afsat 60 min., det er nu sjældent at den varer så længe.
Til praktiskprøve vil Politiet se, om du kan køre bil på betryggende måde og høre dig i noget om bilens teknik. Praktiskprøve aftales direkte med kørelæren.

Skulle du have et spørgsmål uden for kontortiden vedrørende generhvervelse er du velkommen til at kontakte.

København:   Poul Møller  26 92 12 34  Dog senest kl 20.00 

Aarhus Stig  Søndergaard 40 14 05 85 Dog senest kl 20.00
 
Vi håber, at dette har givet dig hjælp og at du har lyst til at tage din køreprøve hos Tip Top Trafik.
 
Med venlig hilsen
Niels Andersen
 
Indehaver af Tip Top Trafik